marți, 11 ianuarie 2011

Istoria...HP-ului

Salutare Romania,

Iata ca a venit momentul sa intoarcem o noua pagina de istorie...cea a HP-ului...

William (Bill) Hewlett şi David (Dave) Packard - ambii au absolvit ingineria electrică la Universitatea Stanford în 1934. Compania a început într-un garaj, în apropiere de regiunea Palo Alto, în timpul unei prietenii pe care au avut-o cu fostul lor profesor Frederick Terman. Terman a fost considerat un mentor pentru cei doi studenţi, pe care i-a ajutat să creeze compania Hewlett-Packard.
Parteneriatul a fost oficiat la 1 ianuarie 1939 cu o investiţie de 538 dolari. Hewlett şi Packard au aruncat o monedă petru a decide cum va fi numită compania Hewlett-Packard sau Packard-Hewlett. Packard a câştigat la aruncarea monedei, dar totuşi şi-a numit întreprinderea de fabricaţie electronică "Hewlett-Packard Company".
HP a devenit corporaţie la data de 8 august 1947, şi companie pe acţiuni la 6 noiembrie 1957.
Dintre numeroasele lor proiecte, primul lor succes financiar a fost un oscilator de precizie, modelul HP200A. Inovaţia lor a fost de a folosi un bec cu incandescenţă ca rezistor dependent de temperatură într-o parte critică a circuitului. Acest lucru le-a permis să vândă oscilatorul la preţul de 54,40 $ SUA, în timp ce concurenţii lor vindeau oscilatoare mai puţin stabile cu 200 $. Modelul 200 a fost produs până în 1972 ca modelul 200AB, încă pe bază de tuburi, dar a fost îmbunătăţit semnificativ pe parcursul anilor. La 33 de ani de la fondare acesta a fost probabil cel mai mare interval de vânzare a unui dispozitiv electronic.
Unul dintre primii clienţi ai companiei a fost Walt Disney, care a procurat opt oscilatoare de tip 200B la preţul de 71,50 USD pe bucată, pentru a le utiliza la certificarea sistemului de sunet surround "Fantasound", instalat în cinematografe pentru filmul Fantasia.

Niciun comentariu: